RSS

Blog

ZAPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ PUDING
ZAPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ PUDING
Kdo by nemiloval čokoládu! A čokoládový puding v kombinaci s jablky se skořicí je skvělá volba na toto sychravé počasí 😊 S těmito ramekinkami určitě nešlápnete vedle, jsou praktické a krásné, tak co víc si přát?
TRADIČNÍ CRÈME BRÛLÉE
TRADIČNÍ CRÈME BRÛLÉE
Markéta ze lžičky cukru nám tentokrát udělala parádní Crème brûlée! Použila pro něj mističky od Emile Henry, přímo určené pro tuto francouzskou tradiční specialitu.
RECEPT: KÁVOVÁ PAVLOVA
RECEPT: KÁVOVÁ PAVLOVA
Máme tu další recept ve spolupráci s Markétou ze Lžičky Cukru. Vřele doporučujeme udělat ten vynikající kávový dezert Pavlova!
VELIKONOČNÍ PIŠKOTOVÝ BERÁNEK
VELIKONOČNÍ PIŠKOTOVÝ BERÁNEK
Letošní Velikonoce budou asi trošku ochuzené, ale beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Recept na piškotového beránka od Markéty www.lzickacukru.cz se vám zaručeně povede ve nádhere formě z litého hliníku od značky Nordic Ware. Díky níž bude letošní beránek jako živý.
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Recept na koláč od Markéty www.lzickacukru.cz by si zasloužil ještě čokoládovější název. Pokud milujete čokoládu je tenhle recept tím pravým čokoládovým. Taky máte pocit, že když se mluví o čokoládě, nemáte v hlavě a na jazyku nic jiného? Čokoláda je prostě sladká magie.
Hruškový dezert do skleničky
Hruškový dezert do skleničky
Ne vždy se nám chce pouštět do velkého pečení, ale zároveň je chuť na to připravit a dát si něco dobrého. Markéta z www.lzickacukru.cz se tentokrát pustila do dezertu, který zvládne úplně každý (i tatínek během hlídání dětí). Nejdůležitějším na snadném receptu je zakončit ho lákavým servírováním. Markéta si vybrala designové sklenice Nachtmann, do kterých patří letní drink, whisky, koktejl, káva, čaj i dezert.
Základní koláčové těsto
Základní koláčové těsto
Společně s Markétou z www.lzickacukru.cz se naučíme krok po kroku dokonalé základní máslové těsto. Skvělý, voňavý, na jazyku rozplývající korpus můžete naplnit sladkou či slanou náplní. Tento recept se 100% zařadí do vaší domácí kuchařky.
Jak osvěžit kuchyni v přírodním stylu
Jak osvěžit kuchyni v přírodním stylu
Blížící se jaro je ideální příležitostí pořídit si do kuchyně něco nového. Modernímu designu už nějakou dobu vládnou přírodní materiály a právě pomocníci vyrobené ze dřeva nebo doplněné o dřevo, navodí doma tu pravou botanickou atmosféru, která k jarnímu počasí dokonale ladí.
Květákové kari s mangem
Květákové kari s mangem
Nic nezahřeje lépe, než pořádné kari. Food blogeři PG foodies si pro svůj nový recept vybrali tu největší klasiku – litinový hrnec Staub. Veganské kari už zas taková klasika není, ale o to větší je důvod k tomu náš nový recept vyzkoušet. Voní po mangu a zázvoru, a kromě skvělé večeře je to také vzpruha do boje proti rýmičkám.
Základní kváskový chleba
Základní kváskový chleba
Seznamte se se skvělým receptem na domácí chléb od P&G Foodies. Budete potřebovat několik ingrediencí, chuť připravit něco moc dobrého a také formu na chléb od Emile Henry. Díky neglazovanému poklopu se chléb upeče do křupava jako z pekárny.