ZAPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ PUDING
-sobota 7. listopadu 2020
Kdo by nemiloval čokoládu! A čokoládový puding v kombinaci s jablky se skořicí je skvělá volba na toto sychravé počasí 😊 S těmito ramekinkami určitě nešlápnete vedle, jsou praktické a krásné, tak co víc si přát?
TRADIČNÍ CRÈME BRÛLÉE
-pátek 5. června 2020
Markéta ze lžičky cukru nám tentokrát udělala parádní Crème brûlée! Použila pro něj mističky od Emile Henry, přímo určené pro tuto francouzskou tradiční specialitu.
RECEPT: KÁVOVÁ PAVLOVA
-pondělí 13. dubna 2020
Máme tu další recept ve spolupráci s Markétou ze Lžičky Cukru. Vřele doporučujeme udělat ten vynikající kávový dezert Pavlova!
Letošní Velikonoce budou asi trošku ochuzené, ale beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Recept na piškotového beránka od Markéty www.lzickacukru.cz se vám zaručeně povede ve nádhere formě z litého hliníku od značky Nordic Ware. Díky níž bude letošní beránek jako živý.
Čokoládový koláč
-sobota 21. března 2020
Recept na koláč od Markéty www.lzickacukru.cz by si zasloužil ještě čokoládovější název. Pokud milujete čokoládu je tenhle recept tím pravým čokoládovým. Taky máte pocit, že když se mluví o čokoládě, nemáte v hlavě a na jazyku nic jiného? Čokoláda je prostě sladká magie.
Ne vždy se nám chce pouštět do velkého pečení, ale zároveň je chuť na to připravit a dát si něco dobrého. Markéta z www.lzickacukru.cz se tentokrát pustila do dezertu, který zvládne úplně každý (i tatínek během hlídání dětí). Nejdůležitějším na snadném receptu je zakončit ho lákavým servírováním. Markéta si vybrala designové sklenice Nachtmann, do kterých patří letní drink, whisky, koktejl, káva, čaj i dezert.
Základní koláčové těsto
-sobota 14. března 2020
Společně s Markétou z www.lzickacukru.cz se naučíme krok po kroku dokonalé základní máslové těsto. Skvělý, voňavý, na jazyku rozplývající korpus můžete naplnit sladkou či slanou náplní. Tento recept se 100% zařadí do vaší domácí kuchařky.
Blížící se jaro je ideální příležitostí pořídit si do kuchyně něco nového. Modernímu designu už nějakou dobu vládnou přírodní materiály a právě pomocníci vyrobené ze dřeva nebo doplněné o dřevo, navodí doma tu pravou botanickou atmosféru, která k jarnímu počasí dokonale ladí.
Květákové kari s mangem
-středa 27. listopadu 2019
Nic nezahřeje lépe, než pořádné kari. Food blogeři PG foodies si pro svůj nový recept vybrali tu největší klasiku – litinový hrnec Staub. Veganské kari už zas taková klasika není, ale o to větší je důvod k tomu náš nový recept vyzkoušet. Voní po mangu a zázvoru, a kromě skvělé večeře je to také vzpruha do boje proti rýmičkám.
Seznamte se se skvělým receptem na domácí chléb od P&G Foodies. Budete potřebovat několik ingrediencí, chuť připravit něco moc dobrého a také formu na chléb od Emile Henry. Díky neglazovanému poklopu se chléb upeče do křupava jako z pekárny.