Tento pokrm vám může připomínat známé mexické chilli con carne. Je pravda, že recepty chutnají velice podobně, ale v něčem se přeci liší. Rozdíl je například v dochucení anebo v tom, že toto chilli obsahuje mnohem více šťavnatých paprik. Chybí zde naopak fazole, které si můžete ale do pokrmu dodat, pokud je máte rádi.
Ingredience na 4 porce:
2 lžíce oleje (řepkový)
2 cibule
600 g mletého hovězího masa
3 stroužky česneku
1 plná lžíce rajského protlaku
2 lžičky mleté uzené papriky
1,5 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
2 bobkové listy
1 plechovka krájených rajčat
Sůl
Čerstvě mletý pepř
K podávání:
Rýže
Zakysaná smetana
Chilli papričky
Čerstvý koriandr
V hlavní roli:
Keramický pekáč Ø 20 cm, Maku |
Jídelní talíř Ø 27 šedohnědá, Maku |
Sada příborů 16dílná, matné černé, Maku |
Lžíce na vaření černá 30 cm, Maku |
Postup:
V hlubší pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova opékejte.
Do pánve přidejte maso a vařečkou míchejte a rozmačkávejte na malé kousky. Když se maso ze všech stran zatáhne, přidejte najemno nakrájený česnek, rajský protlak, mletou papriku, koriandr, římský kmín a bobkový list. Míchejte asi minutu.
Do pánve vlijte krájená rajčata. Plechovku naplňte do poloviny vodou a vlijte do pánve. Osolte, opepřete a promíchejte.
Papriky zbavené semínek nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vsypte je do zapékací mísy, přilijte směs z pánve a promíchejte. Mísu přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 45 minut.
Hotové chilli podávejte s rýží, zakysanou smetanou, plátky čerstvých chilli papriček a čerstvým koriandrem.
Velké dík patří Markétě za krásný recept a krásné fotky. W: zdravezivena.cz IG: zdrave_zivena