Thajské červené kari s krevetami

Rychlé, autentické thajské kari s krevetami si můžete připravit i u vás doma. Pokud jej navíc krásně naservírujete, bude potěšení ještě mnohonásobně větší. Využít k tomu můžete jednoporcové minihrnce s pokličkou od značky Maku. Hodí se nejen na různé druhy kari, ale i pro servírování jiných omáček, dipů, salátů nebo paštik a pomazánek.

Na 2 – 4 porce potřebujete:

1 šalotka

1 lžíce kokosového oleje

1 větší stroužek česneku

1 plná lžička najemno nastrouhaného zázvoru

1,5 lžíce červené kari pasty

250 ml kokosového mléka

150 ml zeleninového vývaru

200 g oloupaných krevet (nevařených; 14 – 16 kusů)

2 lžičky rybí omáčky

1 malá červená paprika kapie

80 g cukrového hrášku

Limeta

 

K podávání:

Jasmínová rýže

Chilli paprička

Koriandr

Thajská bazalka

02

 

 V hlavní roli:

 

03

Keramický mini hrnec s poklicí černý Ø 12 cm, Maku

04

Prkénko dub 30x12 cm, Maku

05

Kuchařský nůž 20 cm Pakka Wood, Maku

06

Keramický hrnec s skleněnou poklicí Ø 20 cm, Maku

 

Postup:

Šalotku nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibulku nechte zesklovatět. Přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor, kari pastu a míchejte asi minutu na středním stupni.

Do hrnce vlijte kokosové mléko a zeleninový vývar nebo vodu. Pozvolna vařte 3 minuty.

Do hrnce vložte krevety a rybí omáčku. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

Papriku nakrájejte na tenké proužky a společně s cukrovým hráškem přidejte dvě minuty před koncem vaření krevet.

Hotové kari podle chuti dosolte rybí omáčkou, je-li to potřeba, a ochuťte limetkou.

Podávejte s rýží, posypané najemno nakrájeným chilli, koriandrem a thajskou bazalkou.

 

Velké dík patří Markétě za krásný recept a krásné fotky.  W: zdravezivena.cz  IG: zdrave_zivena

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz